Събота, 13 Яну 2024
            
Местни избори 2023 Свищов

С грижа за родното образование

  11.10.2023 10:24
С грижа за родното образование

При пълен салон на свищовското читалище се състоя среща на народния представител и председател на Комисията по образование и наука в НС Красимир Вълчев.

Освен с присъствието си, Вълчев подкрепи кандидатурата на Генчо Генчев за кмет и като изтъкна всички реализирани подобрения в учебната база и високото ниво на образование в свищовските детски градини и училища.

В отговор на въпрос от присъстващите в залата, Вълчев заяви, че Генчо Генчев има основна роля за финансовото стабилизиране на Стопанска академия през 2020 г., като лично е настоявал за помощ от държавата. В резултат на това МОН е отпуснал 2 млн. 480 хил. лв. от собствения си бюджет в полза на свищовското висше училище.

Бяха дискутирани и други проблеми във висшето, предучилищното и училищно образование. Бившият министър сподели, че е бил в почти всички български общини, но Свищов е сред малкото, които не може да забрави, особено с кмет като Генчо Генчев, който системно и настоятелно търси съдействие от националната власт по всякакви въпроси и по всяко време.

___

№7 – Генчо Генчев, кандидат за кмет на община Свищов

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Ключови думи
Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета