Неделя, 07 Яну 2024
            
Горна Оряховица Други

Областната комисия по безопасност на движението обсъди обезопасяването на пътен участък в Поликраище

  06.10.2023 16:53
Областната комисия по безопасност на движението обсъди обезопасяването на пътен участък в Поликраище

Областната комисия по безопасност на движението проведе заседание в Гербовата зала на Областна администрация. То беше водено от заместник областния управител Валентин Михайлов и на него присъстваха главният секретар на администрацията Петя Райкова, експерти, представители на ресорните институции и на общините от областта.

Комисията разгледа сигнал и подписка от 180 жители на село Поликраище, община Горна Оряховица, свързан с натоварения трафик от леки и тежкотоварни автомобили, които ежедневно преминават през населеното място. Местните хора настояват за изграждане на повдигната пешеходна пътека, която да свързва парк „Димитър Генков“ и новоизграденото спортно игрище.

Комисията реши представители на Община Горна Оряховица, ОД МВР и Областно пътно управление да направят оглед на място, след което ще бъдат предприети конкретни мерки за обезопасяване на проблемния участък.

На заседанието бе решено още на 28 ноември тази година да бъде проведено съвместно регионално учение за реакция при настъпило ПТП с пострадали.


Ключови думи
Поликраище
Последни
Седмицата
Анкета