Четвъртък, 19 Oct 2023
            
Горна Оряховица Други

Писатели гостуваха на децата в Поликраище

  19.07.2023 12:07
Писатели гостуваха на децата в Поликраище

Двама млади творци – Миглена Хаджипенчева и Явор Перфанов, гостуваха днес на децата в Поликраище. Писателите се включиха в поредицата от събития, организирани от Библиотеката към НЧ „Развитие 1884“ в селото. Идеята за „Лято в библиотеката“ е на библиотекаря Татяна Кушева, а целта – ваканцията да стане още по-забавна за хлапетата и те да бъдат привлечени към книгите и четенето.

Миглена Хаджипенчева е автор на увлекателна приказка в рими „Верни приятели”. Има опит в работата си с детска аудитория в Младежкия дом във Велико Търново и момчетата и момичетата в Поликраище веднага усетиха това. Явор Перфанов е администратор на Литературен клуб „Многоточие”, който има и своя фейсбук група. Автор е на книги с разкази.

Гостите представиха част от приказката в рими, а после всички рисуваха по нея къща от балони, от слама, от дърво и кой както си я представя, задаваха любопитни въпроси и гатанки, а децата зададоха въпроси на Перфанов, Габриела и Дария Пашови и Пламена Илиева пяха популярни детски песни и импровизираха различни състояния. Всички се включиха с ентусиазъм в занимателните игри и беше много весело и забавно. Подарихме на нашите гости по едно цвете – хоста, за спомен от срещата ни, а г-жа Хаджипенчева подари на библиотеката книжката си „Верни Приятели”, разказаха от Библиотеката.

Събитията там продължават.


Ключови думи
Развитие 1884 Поликраище
Последни
Седмицата
Анкета
На 29 октомври ще гласувам за

Резултати