Четвъртък, 28 Дек 2023
            
Местни избори 2023 Свищов

Шантажират кмета на Свищов с очернящ филм, за да се откаже от предизборната надпревара

  28.09.2023 14:03
Шантажират кмета на Свищов с очернящ филм, за да се откаже от предизборната надпревара

Кметът на Свищов Генчо Генчев и общинският председател на ПП ГЕРБ Кристиян Кирилов разпространиха изявление, в което се твърди, че кандидатът за нов мандат е притискан да се откаже от надпреварата. Генчев е шантажиран с поръчков филм, който ще бъде пуснат, ако не излезе от изборното състезание.

Генчо Генчев е категоричен, че няма да се поддаде на шантажа, а структурата на ГЕРБ стои твърдо зад него.

Ето и цялото изявление

И З Я В Л Е Н И Е

от кандидата за кмет на община Свищов Генчо Генчев

и от председателя на ПП ГЕРБ – Свищов Кристиян Кирилов

ДО

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СВИЩОВ

УВАЖЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Обръщам се към вас в навечерието на предизборната кампания за местни избори 2023-2027 г. във връзка със зачестилите по този повод случаи на агресия в медийното и интернет пространство, характеризиращи се с осъдителен език на омразата, обидни квалификации и клевети по мой адрес.

Допълнителен повод за това обръщение ми дават опитите на опонентите да въздействат с нечисти средства върху съзнанието и поведението ми, отправяйки ми директни и недвусмислени заплахи.

За пореден път в днешния ден, непознато лице ме пресреща и заговаря, уж случайно, с предупреждение да се откажа доброволно и самостоятелно от кандидатурата си за кмет или в противен случай срещу мен ще бъде извършена медийна атака, изразяваща се в излъчването на поръчков филм, подготвен от журналист, работещ в национална медия и съответно същият ще бъде излъчен във ефира на тази медия. Филмът, ако има такъв, вероятно представя неистини, тъй като в личния и в служебния ми живот нямам причина за притеснение, но ако съдя по отправените ми предупреждения се касае за истории, внушаващи злоупотреби в служебен план и непристойни действия в личен аспект.

В тази връзка завявам категорично, че няма да се откажа от предизборната надпревара, каквато е целта на някои от опонентите ми. Давам си сметка, че подобен натиск цели да ме уязви психически, да урони авторитета ми, да ме представи като лош човек, с тъмно битие и престъпни деяния – все неща, срещу които винаги съм се борил и осъждам строго.

Съзнавайки неприкрития опит да бъда заплашван, с цел оттеглянето ми от предизборната кампания, както и че мога да пострадам морално и физически в следствие на неподчинение от моя страна, и в отговор на определени лица и медии да водят компроматна война срещу мен, съм сезирал правосъдните органи и ще търся законовото ми право на защита и отговорност на всеки, който се опитва да постигне целите си с всички средства и на всяка цена.

Винаги съм бил себе си, никога не съм се представял за нещо повече от човека, който съм и вярвам, че съм го доказал многократно в годините на моята обществена дейност. Може да ми преписват всякакви грехове, но винаги съм се ръководел от вярата в доброто, честността и доблестта. Затова и мотото на моята кампания е „С доброто напред…“.

Призовавам всички да са добри и накрая най-добрия да спечели в името на общото благо и просперитет!

ГЕНЧО ГЕНЧЕВ

Кандидат за кмет на община Свищов

КРИСТИЯН КИРИЛОВ

Председател на ПП ГЕРБ – Свищов

 


Ключови думи
Свищов Генчо Генчев шантаж
Последни
Седмицата
Анкета