Вторник, 26 Дек 2023
            
Култура Свищов

35 години отбелязва Художествена галерия „Николай Павлович” в Свищов

  26.09.2023 11:45
35 години отбелязва Художествена галерия „Николай Павлович” в Свищов

Художествена галерия „Николай Павлович” и тази година бе домакин на традиционната изложба на свищовските художници. 35-годишнината на галерията и съпътстващото я ежегодно културно събитие събраха десетки жители и гости на града, които се насладиха на творбите на 31 автори, представили общи 72 свои творби. Изложбата бе представена от главния уредник Пламен Симеонов и открита от директора на дирекция „Култура и културно наследство" Росен Маринов по време на празниците „Свищовски лозници“. В своето изказване г-н Маринов благодари на авторите на творбите, за това че продължават да поддържат традицията жива и по този начин привличат нови и млади творци, които стават част от културния живот на Свищов, намирайки изява чрез тази и други изложби.

Пъстротата на изложените картини и пластики, и атмосферата от тяхното разнообразие беше подсилена от музикалните изпълнения на Боряна Петкова /пиано/ и Ангел Колев /китара/ - преподаватели в читалищната Школа по изкуства "Стефка Филипова", а за изискания кетъринг на събитието се бяха погрижили ученици от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“.

Изложбата на свищовските художници е подредена в голяма и малка зала на ХГ "Николай Павлович". Входът е свободен, а всеки желаещ може да закупи произведение на изкуството, което грабне сърцето му.

 


Ключови думи
Свищов галерия
Последни
Седмицата
Анкета