Четвъртък, 07 Дек 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023

Партия „Български възход” издигна кандидатурата на Даниел Спасов за кмет на Горна Оряховица

  07.09.2023 11:52
Партия „Български възход” издигна кандидатурата на Даниел Спасов за кмет на Горна Оряховица

38-годишният Даниел Спасов е кандидатът на „Български възход” за кмет на община Горна Оряховица. Това обяви днес във Велико Търново лидерът на партията Стефан Янев. Във Велико Търново „Български възход” издига Венцислав Фоти – адвокат, областен координатор на партията. В Елена кандидатът е Петър Димитров, а в Лясковец – Румен Карагеуров.

Позитивна кампания, в която няма да се отрича направеното до момента, но и няма да бъдат пестени критиките, ще води „Български възход”.

Ще търсим баланс, който да води до развитие, до подобряването на живота на гражданите и условията за бизнеса във всички общини. Разчитаме на активното участие на гражданите, които могат да допълват нашата платформа. Защото трябва заедно да вървим напред, заяви Стефан Янев. 

Включих се в надпреварата, защото не мога да стоя безучастно към проблемите, които виждаме всеки ден в ежедневието. Всички виждаме, че гласът на хората не се чува. Това трябва да спре. Трябва да се работи за решаването на проблеми, които не са от един или два дена - безводие, мръсен въздух, тротоари, бездомни кучета…

Горна Оряховица трябва да си върне статута на добре развит индустриален град, какъвто е бил и ще бъде. На Горна Оряховица й трябва млад екип от хора, които да работят, специалисти в това, което правят, сподели Даниел Спасов.

Венцислав Фоти е на 37 г., има две деца. Именно защото иска те да учат и живеят във Велико Търново е основната му мотивация да се кандидатира за кмет.

Целта ни е, участвайки в местното самоуправление, да бъдем близо до гражданите. Смятаме, че специално в община Велико Търново тази празнина е огромна. Липсва връзката между обществото и местната власт. Ще бъдем ежедневно сред гражданите, ще участваме активно в решаването на всички въпроси във всички населени места. Община Велико Търново трябва да е двигател за развитието на национални проекти, свързани с инфраструктурата – като изграждането на „Хемус” и „Русе – Велико Търново”. Предвиждаме и конкретни мерки за решаване на проблемите с безводието в дадени населени места, обясни Фоти.

Във всички общини в областта „Български възход” ще се яви с листи на вота на 29 октомври. Във Велико Търново и Горна Оряховица листите ще са самостоятелни. Те ще бъдат водени съответно от Венцислав Фоти и Даниел Спасов. В тях са хора с експертност в своите области, като имената ще бъдат обявени на малко по-късен етап. В останалите общини в областта формацията ще състави местни коалиции.

Водим преговори не на ниво партии, а на ниво хора и експертност. Желаем да представим листи, които са формирани на ниво експертност, а не на ниво политическа ориентация, обясни Фоти.

Местните избори са преди всичко мажоритарни. В този смисъл ориентацията на „Български възход” е да търсим достойни хора във всяко едно направление, експерти в своята област. Това е нашият критерий – специалисти, разпознаваеми, хора с качества, които са в състояние да бъдат представители на обществото и да работят в интерес на хората, допълни Стефан Янев.

Направи и блиц коментар по темата барометър за какво ще бъдат на национално ниво местните избори.

Независимо как ще ги интерпретират партиите, в крайна сметка по-важно е, че това е състезание на личности. До голяма степен чисто партийното на местни избори не е определящо. По този начин смятам, че каквито и да са резултатите от местните избори, те не са определящи за националното партийно представителство. Видяхме, че на парламентарни избори избирателната активност е относително ниска. Трябва да анализираме до каква степен процентът негласуващи ще имат въздействие върху местните избори. Предполагаемо активността е съвсем различна, но нека да минат местните избори и тогава да коментираме. Не можем да правим паралел между резултатите от едните избори и от другите. Така че нека не вадим кристалната топка, нека не гледаме в чужд двор. Трябва да си гледаме нашата работа, това е по-важното, отколкото да търсим какви прилагателни да сложим на тези или онези процеси. Те така или иначе ще се случат, смята Стефан Янев.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Даниел Спасов Блграски възход Стефан Янев
Последни
Седмицата
Анкета