Понеделник, 27 Nov 2023
            
Велико Търново Общество

НВУ „Васил Левски“ посрещна новия випуск курсанти-първокурсници

  28.08.2023 15:37
НВУ „Васил Левски“ посрещна новия випуск курсанти-първокурсници

150-ти випуск прекрачи прага на Националния военен университет „Васил Левски“. Новоприетите курсанти бяха посрещнати от командира на батальона подполковник Станислав Петров и командира на ротата капитан Димитър Пандурски.

Първокурсниците ще се обучават в трите факултета на университета – „Сигурност и отбрана“ и „Логистика и технологии“ във Велико Търново и „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен.

Началникът на Университета бригаден генерал Иван Маламов приветства курсантите и техните родители и представи командването му.

„При нас обучението е трудно и трябва да бъде трудно, защото е важно Българската армия да се състои от добре подготвени и мотивирани офицери. Вярвам, че вземайки решение да кандидатствате в Националния военен университет „Васил Левски“, сте направили осъзнато своя избор. Офицерската професия не е лека и иска себеотдаване. При нас ще получите добра подготовка и качествено образование, ще получите сигурно професионално развитие и най-вече ще бъдете възпитани като достойни български офицери. Всички вие сте с добър успех, мотивирани и целенасочени“, каза генерал Маламов.

Първокурсниците ще положат военна клетва на 6 октомври 2023 г.

Сн. НВУ/ ц. сл. Йордан Бъчваров


Ключови думи
НВУ
Последни
Седмицата
Анкета