Вторник, 17 Oct 2023
            
Горна Оряховица Спорт

The Bros спечели първото място и 2000 лева от 3х3 турнира в Горна Оряховица

  16.07.2023 10:53
The Bros спечели първото място и 2000 лева от 3х3 турнира в Горна Оряховица

The Bros победи във финалния мач Ball Hogs на площад „Георги Измирлиев“ и спечели първото място, носещо рекордна премия от 2000 лева в турнири по стрийтбол в България. За третото място „Перестройка“ се наложи над „БиЯ и приятели“. Вторите вземат 600 лева, а третите – 400 лева от наградния фонд.

Финалите се играха късно през нощта, като преди това бяха и турнирите за стрелба от тройката и забивки за наградите на „Декатлон“. Най-атрактивните забивки направи Йордан Кирилов от София, а румънецът Cornel Cioacata беше най-точен от зоната на тройката.

Наградите връчиха кметът инж. Добромир Добрев и президентът на БК „Локомотив“ и собственик на основния спонсор Solar Home Димитър Петков.

20 отбора от България, Румъния и Украйна се включиха в мъжкия турнир. Започнаха в четири групи, като 16 отбора продължиха към елиминационния етап и там всеки получи специален екип, направен за турнира от основния спонсор.

Днес баскетболното шоу продължава на площад „Георги Измирлиев“ с деца и младежи. Първи демонстративен мач изиграха 10-годишните баскетболисти. След тях започнаха и турнирите в три възрасти – до 12 години, до 15 г. и до 18 г. Общо 36 отбора ще спорят днес на трите игрища. Срещите са по 8 минути или до 15 точки. Също ще има турнири за забивки и тройки за наградите на „Декатлон“.

Сн. Явор Калоянов


Ключови думи
3х3 Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
На 29 октомври ще гласувам за

Резултати