Неделя, 15 Oct 2023
            
Горна Оряховица Политика

ГЕРБ в Горна Оряховица номинира кандидати за кметове и общински съветници

  16.07.2023 12:49
ГЕРБ в Горна Оряховица номинира кандидати за кметове и общински съветници

ГЕРБ свиква общинско събрание в Горна Оряховица, за да номинира кандидатите за кметове и общински съветници, които ще участват в Местни избори 2023.

Събранието е на 20 юли (четвъртък) от 17 часа в Зала 1. В дневния ред има три точки, като и трите са свързани с изборите. Членовете на партията трябва да утвърдят поне 29 кандидати за листата за общински съветници, кандидати за кметове на селищата и кандидати за общински кмет.

Кметските кандидатури са ясни и ГЕРБ ще заложи на сегашните си кметове. Вероятността да се появи конкурент на Добромир Добрев за кметското място клони към нула, същото е и за останалите селища. На практика само в Долна Оряховица ГЕРБ ще има нов кандидат, тъй като там няма кмет в момента. Интересно обаче ще е при общинските съветници, където се очакват съществени разлика спрямо състава на сегашната група в ОбС.

Последната дума за кандидатите и подредбата на листата ще има националното ръководство. По план всички общински организации трябва да приключат с номинациите до 26 юли. След това те отиват за съгласуване в областното ръководство и от там към Изпълнителната комисия, която ги връща с одобрение и окончателна подредба. Това обаче ще стане в началото на септември.


Ключови думи
ГЕРБ номинации Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати