Понеделник, 09 Oct 2023
            
Горна Оряховица Култура

Горнооряховският Литературен клуб „Асен Разцветников” търси подкрепа за алманах за 70-та си годишнина

  09.07.2023 13:47
Горнооряховският Литературен клуб „Асен Разцветников” търси подкрепа за алманах за 70-та си годишнина

Литературен клуб „Асен Разцветников” към НЧ „Напредък 1869” в Горна Оряховица търси подкрепа за издаване на алманах, с който да отбележи 70-та си годишнина.

Поетичната група в Горна Оряховица е създадена през 1954 г. от три дами - Яна Попкиркова, Стефка Градинарова и Недялка Рибарева. Сформираната група е под ръководството на Народно читалище „Напредък 1869”. Първоначално патрон е бил Максим Горки, а групата обединява 20 творци. С учредяването на клуба на дейците на културата, кръжокът минава под негова егида. От 1990 г. отново минава към НЧ „Напредък 1869”, а през 2000 г. патрон на творящите в Горна Оряховица става Асен Разцветников. Председател на клуба в момента е Галина Москова.

През годините горнооряховските творци са издали не една своя книга, както и съвместни сборници. Идеята е за 70-та годишнина, която ще се отбележи догодина, да излезе нов алманах. Творчески той всъщност е почти готов. Участват 34 автори, някои от които за първи път ще публикуват заедно с колегите си от клуба. Търсят се средства за изданието и клубът използва дори нестандартни идеи, за да бъде забелязан от спомоществователи. В кафе „Виена” е поставена дарителница, чрез която всеки може да подкрепи начинанието на горнооряховските творци.


Ключови думи
НЧ Напредък 1869 ЛК "Асен Разцветников"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати