Неделя, 02 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

НЧ „Напредък 1869” организира II конкурс за народно пеене „Неранза”

  22.05.2022 17:15
НЧ „Напредък 1869” организира II конкурс за народно пеене „Неранза”

Народно читалище „Напредък 1869” и Община Горна Оряховица организират Втори конкурс за народно пеене. За първи път фолклорното надпяване се появи в рамките на конкурса „Нова музика”, но тази година е съвсем отделно събитие и ще бъде в началото на юли. Има си вече и име – „Неранза”.

Състезанието е за индивидуални изпълнители и колективи в 4 възрастови групи, като възрастовият диапазон е предвиден от 5 до 25 години. Отделно ще бъдат оценявани любителите и възпитаниците на училища и висши учебни заведения със специализирано обучение по народно пеене. Състави, в които участват изпълнители от различни възрасти, се състезават във възрастовата група на най-големия участник.

По регламент първа и втора възрастова група – индивидуални изпълнители ще изпълнят две бързи песни по избор до три куплета всяка, с общо времетраене до 4 минути. Трета и четвърта възрастова група – индивидуални изпълнители – бавна песен по избор до два куплета и бърза песен до три куплета с общо времетраене до 5 минути.
Първа и втора възрастова група – камерни състави и групи – две песни по избор с общо времетраене до 5 минути. Изпълнението е на живо, а музикалният съпровод е по избор на участниците.

Заявки за участие се подават до 12 юни, а самият конкурс е от 1 до 3 юли.


Ключови думи
Неранза НЧ Напредък 1869
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати