Понеделник, 15 Мар 2021
            
Култура

Талантите на Читалище „Напредък” се върнаха на сцената за Деня на детето

  01.06.2020 20:19
Талантите на Читалище „Напредък” се върнаха на сцената за Деня на детето

Отново заедно за първия концерт след извънредното положение и забраната за сценична дейност бяха талантите от школите на НЧ „Напредък 1869” и тяхната публика от Горна Оряховица, очакваща с нетърпение връщането към нормален културен живот. Веднага след като им беше разрешено да подновят своята дейност читалищните състави организираха и първата си изява. Макар и нерепетирали малките таланти наваксаха с ентусиазъм и голямото си желание да са отново пред публика. Тя пък им отвърна с бурни приветствия.

Концертът, за който бе избрана символичната дата 1 юни, беше поздрав за всички деца и всички, които носят детското в себе си на колкото и години да са. Сцената беше изнесена пред сградата на НЧ „Напредък” не заради санитарни изисквания, а за да видят и чуят повече горнооряховчани, че Читалището отново е отворило врати за всички, които имат нужда от култура, музика и танци.

На импровизираната сцена на читалищните стъпала се изявиха представители на почти всички читалищни състави. Специално участие взеха и две от утвърдените вече музикални звезди, продукт на местната вокална школа – Нора Караиванова и Преслава Кръстева.

Емоционалният пирон на вечерта беше символичното сбогуване с един от талантите на Школата на Аделина Колева – Кристиана Петкова. По традиция Читалището изпраща с поздравителен адрес своите абитуриенти. Насърчителните думи за бъдещето бяха казани от председателя на Читалището Атанас Петров. По-малките от Школата бяха подготвили за Кристиана колаж с моментите им заедно и огромен букет. Тя от своя страна отвърна със сълзи и с обещанието, че нищо не свършва до тук. Наесен абитуриентката на ПГЛПИ „Буров” ще е студентка по европейско право в Университета в Хага, Холандия. „Където и да отидеш, това Читалище и тази жена, ще бъдат винаги с теб и ти ще се връщаш при тях”, каза веднага след това Нора Караиванова, посочвайки Аделина Колева.


Ключови думи
НЧ Напредък 1869 концерт 1 юни
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати