Вторник, 04 Oct 2022
            
Горна Оряховица Култура

112 автори си оспорват отличията в Националния конкурс „Асен Разцветников“ в Горна Оряховица

  04.07.2022 13:49
112 автори си оспорват отличията в Националния конкурс „Асен Разцветников“ в Горна Оряховица

Успешно приключи първият етап на третото издание на Националния конкурс „Асен Разцветников“ на тема „С пламъка на родолюбието”. Надпреварата за поезия и проза е организирана от Община Горна Оряховица, НЧ „Напредък 1869“ и Литературен клуб „Асен Разцветников“ и отново е на тема „С пламъка на родолюбието“. Срокът за участие в първия етап на конкурса бе от 2 март до 30 юни 2022 г.

120 творби се състезават в настоящето издание. Те ще бъдат журирани от комисия с председател Станка Бонева от Варна – филолог, философ, носител на редица отличия, член на редакционната колегия на вестник «КИЛ. Култура, изкуство, литература», и членове Ели Видева - председател на Клуба на дейците на културата в гр. Хасково, автор на книги, член на Съюза на българските писатели, коректорът Цвета Нинкова от Видин, Миролюб Влахов, който над 20 г. е бил редактор и сътрудник в различни издания, сред които вестниците „Борба”, „Наука и труд”, „Народен глас”, Народен зов” и др., Светлана Гъркова – главен библиотекар в Общинската библиотека в Горна Оряховица и Атанас Петров - председател на НЧ „Напредък- 1869” - Горна Оряховица.

До края на месец август 2022 г. журиращата комисия ще оцени сътвореното от 112-те участника от страната и чужбина. Най-много творби има в трета възрастова група – над 18 г. В нея са подадени 56 стихотворения и 26 разказа и есета. Активни са и младите хора между 14 и 19 г., включили се със 7 произведения в немерена реч и два пъти повече - поетични. 11 стихотворения и 6 прозаични творби са изпратени от най-малките участници от първа възрастова група – 11-14 г.

През месец септември 2022 г. на сцената на читалището ще бъдат връчени наградите. Организаторите са предвидили награди за първо, второ и трето място, както и поощрителни награди във всяка възрастова група в двата раздела.


Ключови думи
конкурс "Асен Разцветников" НЧ Напредък 1869
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати