Неделя, 08 Oct 2023
            
Велико Търново Култура

Лятното пътешествие на трима чудати приятели от спектакъла с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ започва във Велико Търново

  09.07.2023 07:23
Лятното пътешествие на трима чудати приятели от спектакъла с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ започва във Велико Търново

Тримата чудати герои от кукления спектакъл с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ отпътуват за град Велико Търново, където на 16 юли (неделя) от 11 ч. в уютното културно пространство „ТАМ“ ще зарадват деца и родители със своите вълнуващи приключения.

Заедно те ще пътешестват към непознати земи, следвайки порива на своето сърце. Какво се случва с тях и какви предизвикателства имат по пътя си, разкриват вълшебните сцени,  създадени от артистите Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – пианист и композитор. Вдъхновени от срещите си с децата трите дами създават трилогия от интерактивни представления с приключенска история, съчетаващи театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство. Спектакълът „Роден под щастлива звезда“ е първа част от трилогията „Приключения с кораб“.

Веднага след представлението децата ще изработят 3D картичка в творческото ателие на сценографа Здравка Кантарева, за да разберат как тя създава декора за трилогията „Приключения с кораб“.

Продължителността на представлението е 50 мин.

Продължителността на творческото ателие е 40 мин.

Facebook събитие: (7) Куклен спектакъл "Роден под щастлива звезда" и творческа работилница за деца | Facebook

Предварителното запазване на място чрез съобщение в страниците на организаторите е препоръчително.

Събитието се осъществява с подкрепата на Програма "Достъп" на Фондация "Арт Офис", финансирана от Национален фонд "Култура"

Дата: 16.07.2023 г.

Час: 11:00 ч.

Място: ТАМ (гр. Велико Търново, ул. Велчо Джамджията 16)

Вход: 12 лв.


Ключови думи
Роден под щастлива звезда ТаМ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати