Събота, 26 Авг 2023
            
Велико Търново Култура

Легендата за Лорелай пресъздават тази събота на сцената на ВЕСЕЛ

  27.05.2023 07:13
Легендата за Лорелай пресъздават тази събота на сцената на ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 27 май  от 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува приказната Лорелай в спектакъла „Русалка“ по „Легенда за Лорелай“. Последното заглавие от репертоара на театъра е представяно на театралните сцени в цяла България и в Румъния. Спектакълът е поканен за участие и в Международния театрален фестивал в Мостар (Босна и Херцеговина). Драматизацията и постановката са дело на Тодор Вълов, сценографията и куклите – на Наталия Гочева, музиката – на Пламен Мирчев-Мирона, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Актьорският дует е добре познат на любителите на кукления театър – Елка Баланова и Веселин Василев. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, както и с подкрепата на Община Велико Търново и Художествена галерия „Борис Денев“.

Легендата за Лорелай е вдъхновявала творци от различни епохи. Тя разказва за красивата дъщеря на беден рибар, която пленявала стари и млади със своите омайващи песни. Това е старата и вечна история за свободния дух и за погубената любов. Спектакълът носи атмосферата на суровия северен пейзаж и въздейства с вълшебството на приказка и с драматизма на антична трагедия. В него откриваме истини, които са неподвластни на времето и пространството.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ Лорелай
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати