Сряда, 16 Авг 2023
            
Лясковец Общество

В Лясковец отбелязват 24 май с шествие, ден по-късно абитуриентите ще минат по червен килим

  17.05.2023 10:01
В Лясковец отбелязват 24 май с шествие, ден по-късно абитуриентите ще минат по червен килим

На 24 май с празнично шествие ще бъде отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, а на 25 май Лясковец ще изпрати своите абитуриенти.

На 24 май от 10:30 часа ще бъде затворена централната улица „Трети март“ за превозни средства. По нея ще минат в празнично шествие учениците от двете училища СУ „Максим Райкович“ и НУ „Цани Гинчев“. Денят на Солунските братя ще бъде отбелязан и с празничен концерт, който започва от 11:00 часа в салона на читалище „Напредък-1870“.

С блок-програми децата от училищата ще се включат в него. Ученици, просветни и културни дейци ще бъдат поздравени от кмета на Общината д-р Ивелина Гецова.

Звездното дефиле на абитуриентите по червения килим е на 25 май от 18:00 часа. Церемонията по изпращането на порасналите момичета и момчета ще бъде на откритата сцена пред читалището в Лясковец. Движението по централната улица „Трети март“, площад „Възраждане“ и „Манастирска“ ще е затворено от 17:00 ч. до изтегляне на автомобилите около 19:30 часа.


Ключови думи
абитуриенти Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати