Вторник, 15 Авг 2023
            
Горна Оряховица Общество

Снимка на българче от Великобритания е сред победителите в конкурса „По стъпките на Вазов“ в Първомайци

  14.05.2023 10:00
Снимка на българче от Великобритания е сред победителите в конкурса „По стъпките на Вазов“ в Първомайци

Приключи конкурсът за рисунка и снимка „По стъпките на Иван Вазов”, организиран от Библиотеката при НЧ „Иван Вазов – 1893”, село Първомайци. Конкурсът е част от изявите по случай 130-та годишнина от създаването на Читалището. Темата не бе никак лека, но предостави на участниците поле за творческа изява, предвид огромното творчество, богатия жизнен път и многообразния облик на Патриарха на българската литература – Иван Вазов.

В двата раздела се включиха общо 37 младежи и девойки от 18 населени места в 11 области на България и един участник от чужбина. 27 са рисунките, а 10 снимките. Всички те са създадени с много старание, усет към детайла, вложени са творческа мисъл, богато въображение и креативни идеи.

Участниците се постараха максимално да затруднят работата на журито в състав Мария Велева – председател на Настоятелството на НЧ „Иван Вазов – 1893”, Ирина Стоянова – художник иконограф и Детелина Ненова – библиотекар в Читалището. Най-сложна бе задачата при оценяването на трета възрастова група в раздел „Изобразително изкуство”. Изненадващо добри са и рисунките на децата от първа възрастова група, в която се откроиха творбите на Йоана Вълчанова от гр. Добрич и Божидар Стоянов от гр. Свищов. В трета възрастова група се откроиха рисунките на Елица Борисова от гр. Полски Тръмбеш и Преслава Димова от гр. Свиленград. Във втора възрастова група също бяха отсъдени две първи места за Кристина Николова от с. Волуяк, общ. Столична и Ирен Михайлова от гр. Полски Тръмбеш. В четвърта възрастова група единодушно първото място бе дадено на Катерина Кацарова от гр. София.

В раздел „Фотография” безапелационно първо място зае снимката на Дария Димова от гр. Бейсингстоук, Великобритания, която, освен че е технически издържана, също е идейна и са вложени много креативност и въображение. Във втора възрастова група първо място зае снимката на Аделина Петрова от гр. Велико Търново.

С творбите на участниците и пълен списък на наградените може да се запознаете в групата на Конкурса във Facebook на интернет адрес – https://www.facebook.com/groups/1662087807527266


Ключови думи
конкурс "По стъпките на Вазов" Първомайци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати