Неделя, 23 Юли 2023
            
Горна Оряховица Други

Ивелина Семова от Първомайци спечели първа награда от Национален конкурс в Мездра

  23.04.2023 11:41
Ивелина Семова от Първомайци спечели първа награда от Национален конкурс в Мездра

Разказ на Ивелина Семова от Първомайци спечели първа награда от Седмия читалищен конкурс в памет на Георги Тодоров в Мездра.

Георги Тодоров е дългогодишен учител по български език и литература в община Мездра, училищен инспектор, журналист, писател, краевед и читалищен деятел. Конкурсът се организира от Народно читалище „Просвета 1925“ - Мездра. Тази година 138 творби от 113 автори са постъпили за конкурса.

В категория „Автори над 20 години“ журито присъди първа награда на Ивелина Семова от Първомайци за разказа „Усмивката на Марина“. В тази категория бяха връчени и три поощрителни награди на Кирил Радовенски от Мездра за разказа „Геранът“, Дарина Цветкова от Зверино за разказа „Ново начало“ и Мадлен Аспарухова от Видин за разказа „Теменужки“.

В раздел „Поезия“, категория „Автори над 20-годишна възраст“, първа награда спечели Ваня Велева от град Ямбол, а с поощрителни награди са София Милева от Хасково със стихотворението „Сън“; Димитър Драганов от Велико Търново със стихотворението „Любимото наше море“ и Рени Митева от Мездра със стихотворението „Младостта“

В раздел „Художествена проза“ за ученици от VIII до XII клас – първа награда за Дамла Кемик от Айтос за разказа „Човек вижда толкова, колкото знае“; поощрителна награда за Кристияна Пламенова от София за разказа „Елинор“.

В раздел „Краезнание“ за ученици от VIII до XII клас – първа награда за Лилия Христозова от Лом за разказа „Вижданията на Апостола за първообраза на бъдещата българска държава“ В същия раздел за автори над 20-годишна възраст първа награда заслужи Цветана Качерилска от Троян за разказа „Оряховският принц“.


Ключови думи
Ивелина Семова Мездра конкурс Първомайци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати