Сряда, 09 Авг 2023
            
Павликени Спорт

Новоизградено футболно игрище с изкуствена настилка беше официално открито в Павликени

  10.05.2023 15:43
Новоизградено футболно игрище с изкуствена настилка беше официално открито в Павликени

Новоизградено футболно игрище с изкуствена настилка беше официално открито в двора на Средно училище "Бачо Киро" в град Павликени. Лентата на новото спортно съоръжение прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, директорът на училището Петя Неделчева, заместник областния управител Станислав Николов и представителя на строителната фирма Пламен Трифонов.

Изграждането на новото игрище се реализира по проект на Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища. Общата стойност на проекта е 169 560 лева с ДДС.

„Идеята да се направи това футболно игрище е на директорката и на екипа на гимназията и успешно беше изпълнена от строителите фирма „Регал Билд“, за да може децата на Павликени да тренират не само в часовете по физическо, а и в свободното си време“, каза кметът на община Павликени инж. Манолов. Той подчерта, че футболът е любимия спорт на павликенчани. Само преди година в града беше чествана 100-годишнината от първия организиран футболен клуб, а оттук е тръгнала кариерата на Ганчо Панов, Кирил Ракаров, Емил Димитров, Красен Трифонов и др. „В новите условия за тренировка и под вещото ръководство на нашите треньори съвсем скоро от Павликени ще излязат нови лица в българския футбол“, пожела Манолов. „Нашите планове са още по-смели да подобрим учебната среда“, каза кметът.

„С това откриване се сбъдна една мечта. Спортът е важна част от живота на нашите ученици. Това игрище над 20 години беше почти празно, тъй като не беше в добро състояние. От цялото си сърце благодаря на администрацията и лично на кмета инж. Манолов, защото наистина се отзовават на всяка една наша нужда. В кратки срокове успяха да изпълнят качествено това игрище. Откакто е положена настилката, не сме го виждали без ученици на него“, емоционална беше директорът на училището Петя Неделчева.

От името на областния управител поздравителен адрес прочете заместник областният управител Станислав Николов. „За пореден път Община Павликени реализира проект с добавена стойност, защото всяка инвестиция в младите хора, в спорта и в здравословния начин на живот ще има дългосрочен ефект в бъдещето“, се казва в адреса.

По случай откриването представителят на строителната фирма арх. Пламен Трифонов подари футболни топки на учениците.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „РЕГАЛ БИЛД“ ЕООД - София с управител Атанас Христов. За подготовка на проектното предложение съдействие оказа арх. Цветелин Радев.

С реализираните проектни дейности е изградено съвременно и безопасно игрище за футбол с изкуствена тревна настилка с размери 63/31 метра, на което всички ученици от училището ще практикуват в подходящи условия най-популярния и обичан спорт.

С изграждането на новото игрище е осигурена още една възможност както за масов спорт и физическа активност, така и за развитието на професионалния спорт, а училището стана още по-привлекателно за учениците.

Новото спортно съоръжение беше открито с демонстративен мач между отболите на малките футболисти от начален етап в училището, а преди тях Мажоретният състав при Средно училище „Бачо Киро“ мотивира футболистите със свой танц. По време на церемонията отец Давид отслужи водосвет за здраве.


Ключови думи
футболно игрище
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати