Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Четири фирми кандидатстват за изграждане на ново футболно игрище в Горна Оряховица

  25.10.2021 13:53
Четири фирми кандидатстват за изграждане на ново футболно игрище в Горна Оряховица

Четири кандидати са подали оферта за участие в процедурата за избор на изпълнител на ново футболно игрище в Горна Оряховица. Проектът е за изграждане на терен 68 на 100 метра с изкуствена тревна настилка на мястото на сегашните тренировъчни игрища над Стадиона. Идеята е новото игрище да се ползва за тренировки на представителния отбор на „Локомотив” и за формациите от Детско-юношеската школа. Поръчката включва проектиране, изграждане на самото игрище, на паркинг и довеждаща инфраструктура и прогнозната стойност е 1,2 милиона лева.

Новият терен е дълго очакван и обещаван многократно не само от местната власт, но и от БФС. Футболният съюз дори го обяви като подарък за 100-годишнитната на организирания футбол в Горна Оряховица. Оказа се обаче, че теренът е труден заради активно свлачище и проектът е доста по-скъп от първоначалните очаквания. Така че в крайна сметка финансирането ще е от бюджета на Общината.

Процедурата за избор на изпълнител започна с отваряне на документацията на четиримата участника. Заявки са подали Обединение „Спорт строй”, което включва „Грийн Парк Инвестмънт” ЕООД със седалище Пороище, Разградско и „Корект Инвест 2012” ЕООД – Хасково, „Унифактор” ЕООД – София и горнооряховските дружества „Раховец Архитектура и строителство” ООД и „Енел строй” ЕООД.

Предстои преценка на документацията и допускане до отваряне на ценовите оферти. Крайният срок за изграждане на терена е краят на 2022 г.


Ключови думи
футболно игрище Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати