Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

Започва изграждането на футболното игрище до Спортното училище

  13.05.2019 07:47
Започва изграждането на футболното игрище до Спортното училище

Великотърновската транспортна фирма ЕТ „Надежда – Надежда. Христова”, която има и строителен лиценз, печели обществената поръчка и ще прави футболното игрище до Спортното училище. Договорът между нея и Община Велико Търново е сключен на 12 април 2019 г., научи в. „Кореспондент” от зам.-кмета Георги Камарашев. Община Велико Търново възлага изграждане на футболен терен с изкуствена настилка в района на Спортното училище, който трябва да е готов за 90 календарни дни. Те започват да се отброяват от датата на подписване на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителната линия и ниво на строежа.

Изоставеният терен, преди да се превърне в съвременно тренировъчно съоръжение, сега е в плачевно състояние. Мрежата по оградата е съдрана на много места, а на игрището спокойно жителите от Пишмана си разхождат необезпокоявано кучетата. От едната футболна врата е останало само метално скеле, което по чудо още не е отнесено за вторични суровини.

 В първите дни на май фирмата започна подготовката на терена. Той се подравнява, машини къртят и тонове скална маса откъм южната му страна, за да се направи уширение.

Същинската работа обаче ще започне след като Общината открие  документално строителната площадка, а това все още предстои. За началото на новата учебна година г-н Камарашев смята, че футболното игрище ще е готово.

676 517, 47 лв. с ДДС е стойността на проекта. Парите правителството отпусна още през лятото на миналата година. Футболното игрище ще се стопанисва от ОП „Спортни имоти”. То ще е с размери 111/73 метра, ще има осветление и ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена. На него ще тренират както младите футболисти от Спортното училище, така и от детско-юношеската школа на ФК „Етър ВТ” в града. За това настояваха от години родителите на младите спортисти, дори имаше и протести.

Ана Райковска

 

 

 


Ключови думи
транспортна фирма футболно игрище
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати