Сряда, 09 Авг 2023
            
Велико Търново Спорт

Докторантът на ВТУ Кристина Иванова с два златни медала от Националната универсиада

  10.05.2023 15:02
Докторантът на ВТУ Кристина Иванова с два златни медала от Националната универсиада

Отлично започна за спортистите на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ Националната универсиада в Стара Загора.

Кристина Иванова, докторант към катедра ТМФВ в докторска програма „Теория и методика на физическото възпитание и спорта" и национален състезател, спечели два златни медала в шампионата по ориентиране – в средната дистанция и в спринта. Състезанието се проведе в два дни край Старозагорските минерални бани в началото на програмата на Национална универсиада 2023, организирана от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

„Много съм доволна, че успях да се представя добре и да спечеля и двата старта от универсиадата. Само след ден ми предстои участие в първите държавни първенства по ориентиране за годината край гр. Хисаря – три старта в три дни, така че програмата този месец е натоварена“, сподели Кристина след старта.

Другите две представителки на ВТУ при жените - Виктория Генева (ПОБЕЧЕ) и Стоянка Ангелова (ПОФВ) също се представиха много добре и допринесоха за спечелването на 2-ро място в отборното класиране при жените.

Живко Вичев (ПОФВ) беше единственият мъж, представител на ВТУ, който също бяга силно и остана на крачка от медал в спринтовата дистанция.

Ръководител на отбора от Великотърновския университет беше асистентът в катедра ТМФВ и национален състезател по ориентиране Иван Сираков.


Ключови думи
Кристина Иванова Иван Сираков ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати