Събота, 15 Юли 2023
            
Велико Търново Спорт

Пореден възлов мач за „Етър“, приема „Миньор“ на „Ивайло“

  14.04.2023 09:36
Пореден възлов мач за „Етър“, приема „Миньор“ на „Ивайло“

Пореден възлов мач предстои на етърци по пътя към Първа лига. “Болярите” приемат “Миньор” (Перник), двубоят е в петък на стадион “Ивайло”. Спортно-техническата комисия на БФС промени началния час на мача от 17:00 на 15:00 ч.

Двубоят бе поверен на международния рефер Ивайло Стоянов с асистенти Мартин Венев и Стоян Стоянов, четвърти съдия е Борис Попов, а съдийски наблюдател – Радослав Станев.

“Болярите” водят с 9 точки аванс пред преследвачите “Крумовград” и “Спортист” (Своге) и в оставащите 9 кръга са им необходими пет победи, за да се върнат в елита. “Миньор” обаче води борба за оцеляване в групата и в последните си пет мача няма загуба, като записа 2 победи и 3 ремита.

“Много важен мач ни предстои. Има настроение в нашия отбор, като сме в серия от три поредни победи. Наистина ни очаква труден и оспорван сблъсък, тъй като “Миньор” е отбор с традиции в българския футбол, в последните си пет мача нямат загуба. Въпреки че “Етър” е сред водачите в класирането, а съперникът е в борбата за оцеляване, това не ни дава огромно предимство. Призовавам феновете да дойдат и да подкрепят отбора, както са го правили винаги, и с тяхна помощ да спечелим мача, което ще ни даде допълнителен тласък в борбата за влизане в елита”, коментира спортно-техническият директор на “Етър” Стефан Атанасов.

Контузиите на Дани Младенов и Здравко Илиев отшумяха и голмайсторът ще е в групата за мача, а Здравко Илиев също тренира с тима, но все още е под въпрос. Извън нея със сигурност остава само възстановяващият се Яни Пехливанов. Всички останали са на линия.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба в петък от 11:30 ч. във фенмагазина, а от 13:30 ч. отваря касата до Спортния диспансер, както и касата от южната страна на стадиона, която е за гостуващите фенове на “Миньор”. Входовете за стадиона отварят в 14:00 ч. Паркингът от северната страна на стадион „Ивайло“ ще бъде затворен от сутрешните часове до приключване на футболната среща./ www.etarvt.bg


Ключови думи
Етър Миньор
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати