Събота, 10 Юни 2023
            
Други Елена

Община Елена в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

  11.03.2023 16:36
Община Елена в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

През изминалия месец февруари в помощ на пострадалите от земетресението, което засегна големи територии в Турция и Сирия, в няколко населени места в община Елена се откриха пунктове за дарения.

Благородната инициатива започна Юсеин Мустафов от село Константин, който стартира кампанията в селото си още в деня след земетресението, събирайки консумативи от първа необходимост за бедстващите.

Веднага в инициативата се включиха жителите на цялата община, а пунктове за дарения се отвориха в град Елена и в селата Майско и Константин, в които се събираха помощи през целия месец. В кампанията взеха участие и младежите от Българския младежки червен кръст, както и Ротари клуба в гр. Елена.

Всички заедно, водени от доброто, се опитаха да помогнат на бедстващите райони основно с дрехи, завивки, храна и отоплителни уреди и др.

На два пъти Мустафов със своя собствен бус превози до съседна Турция събраните материали. Той благодари на всички, включили се в кампанията в общината, както и на Начално училище „Цани Гинчев“ в Лясковец, които са му оказали съдействие да се помогне на засегнатите от природното бедствие хора.


Ключови думи
земетресение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати