Вторник, 06 Юни 2023
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица изпраща палатки на бедстващите след земетресението в Турция

  07.03.2023 18:41
Горна Оряховица изпраща палатки на бедстващите след земетресението в Турция

Община Горна Оряховица ще закупи 26 специализирани палатки и ще ги предостави на пострадалите от земетресението на 6 февруари в Турция. Така Общината отговаря на молбата на кмета на град Буюкчекмедже д-р Хасан Акгюн, който потърси помощ от побратимената Горна Оряховица. Местната власт в самия Буюкчекмедже още в първия ден на апокалипсиса изпрати в провинцията Хатай екип от 200 души, който да участва в търсенето на оцелели и в спасителните дейности, изпрати също палатки, отоплителни печки, одеала, спални чували, зимни дрехи и обувки.

11 провинции и 14 млн. души бяха пряко засегнати от унищожителния трус с магнитут 7.7 и 7.6 по Рихтер, последваха стотици вторични трусове, припомня д-р Акгюн. Според официалните данни, 41 156 човека загубиха живота си, близо 106 хил. са ранените, хиляди сгради са съборени, а милиони останаха без дом. Кметът на Буюкчекмедже очаква тези цифри да се покачат.

Имаме нужда от вашата помощ за тези, които загубиха домовете си, най-вече от устойчиви на студ палатки за 4-6 човека, специално произведени за бедствено положение, уточнява кметът на Буюкчекмедже.

Във връзка с постъпилата от него молба, тази вечер Общинският съвет се събра извънредно и даде съгласието си да бъдат закупени 26 палатки. Транспортът и доставката до бедстващите ще бъдат осигурени от турска страна./ снимката е илюстративна - архив


Ключови думи
Буюкчекмедже Хасан Акгюн земетресение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати