Сряда, 17 Май 2023
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица изпрати помощ за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

  15.02.2023 14:35
Горна Оряховица изпрати помощ за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Благодарим на всички горнооряховчани и жители на община Горна Оряховица, които се включиха в кампанията за събиране на материални помощи за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Малки и големи помагаха кой с каквото може. За пореден път доказахме, че в нашата община хората са с големи и добри сърца.

Днес първата част от събраните топли дрехи, завивки, хигиенни материали, памперси, бяха транспортирани до офиса на БЧК във Велико Търново. Подготвя се транспортирането и на останалите събрани помощи за пострадалите от опустошителното земетресение, информират от Община Горна Оряховица.

Заради изключително тежката обстановка и сериозните логистични затруднения в международната операция, които изпитват двете засегнати от земетресението страни, Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец призовава партньорските организации за приоритизиране на финансовата помощ. Турският Червен полумесец изрично моли да се ограничи изпращането на материални дарения, с изключение на зимни палатки и отоплителни уреди за тях.

Благодарение на отзивчивостта на българското общество, към този момент, Българският Червен кръст разполага с достатъчни количества хуманитарни помощи за покриване на първоначално заявените нужди от материални дарения, пристигащи от различни местни и международни канали. Считано от сряда, 15 февруари 2023 г., организацията ще работи по сортиране и разпределяне на постъпилите хуманитарни помощи и вече заявените доставки. При постъпване на ново искане за изпращане на допълнителна хуманитарна помощ в Турция и Сирия, кампанията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде подновена.

Повече информация може да се намери на интернет страницата на БЧК: https://www.redcross.bg


Ключови думи
дарения земетресение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати