Вторник, 23 Май 2023
            
Велико Търново Общество

Пунктът във Велико Търново за дарения в подкрепа на пострадалите в Турция и Сирия ще работи и през следващата седмица

  19.02.2023 08:05
Пунктът във Велико Търново за дарения в подкрепа  на пострадалите в Турция и Сирия ще работи и през следващата седмица

Поредна пратка с материални помощи за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия вече е натоварена и ще бъде доставена в базата на Българския червен кръст. Пунктът за дарения, който Община Велико Търново отвори в центъра на града – на ул. „Марно поле“ №14А, работи тази събота и неделя /18 и 19 февруари/ от 8,30 до 17,00 ч.

Пунктът ще работи и през цялата следваща седмица. От 20 февруари в него приоритетно и основно ще бъдат набирани палатки, походни легла, генератори, отоплителни уреди – газови и електрически вентилаторни печки /т.нар. „духалки“/. Този тип помощ е най-необходима в засегнатите райони от земетресението в Турция.

Досега фокусът бе поставен върху зимни и връхни дрехи, обувки и ботуши, завивки и спални чували, продукти за интимна хигиена, пакетирана и консервирана храна и др. Няколко пратки с дарена материална помощ вече са изпратени към хората в нужда от двете държави – Турция и Сирия.

Велико Търново бе сред първите градове, обявили пунктове за подкрепа на пострадалите от земетресението в Югоизточна Турция. Отварянето му бе по решение на кмета Даниел Панов. Дарителската инициатива кореспондира и с призива на Мрежата на балканските градове B40 за солидарност..


Ключови думи
земетресение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати