Вторник, 30 Май 2023
            
Велико Търново Други

Авария на подземен електрозахранващ кабел затваря във вторник улица „Христо Караминков“ във Велико Търново

  27.02.2023 10:47
Авария на подземен електрозахранващ кабел затваря във вторник улица „Христо Караминков“ във Велико Търново

Заради отстраняването на авария на подземен електрозахранващ кабел улица „Христо Караминков“ в центъра на Велико Търново ще бъде затворена за движение във вторник – 28 февруари. Искането за временна организация на трафика е от „Електроразпределение Север“ АД.

От дружеството обясняват, че авариралият кабел подава ток към шест трафопоста в централната градска част. При повреда и в резервното захранване няма да има възможност за подаване на електроенергия.

Отстраняването на аварията ще бъде между 8,30 и 14,30 ч. на 28 февруари. Прокарана ще бъде нова тръбна мрежа през улицата, тъй като настоящата се оказва компрометирана. Направени са опити за преминаване на пътя чрез сондиране, които се оказват технически невъзможни заради скалистия терен, посочват още от „Електроразпределение Север“.

Община Велико Търново е изискала и е получила уверение от дружеството, че целостта на настилката в участъка от улица „Христо Караминков“, където ще се прокара новата тръбна мрежа, ще бъде напълно възстановена.


Ключови думи
ЕРП Север
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати