Сряда, 26 Oct 2022
            
Общество

ЕРП Север представи на експерти от Министерство на енергетиката подготовката на съоръженията за зимата

  01.10.2020 14:05
ЕРП Север представи на експерти от Министерство на енергетиката подготовката на съоръженията за зимата

Електроразпределение Север оказа пълно съдействие на Министерството на енергетиката, което извърши проверка на готовността на енергийните обекти на дружеството за работа през предстоящия есенно-зимен сезон. Проверките в трите ЕРП и в Електроенергийния системен оператор се провеждат за шеста поредна година. Целта на инспекцията е да се проследят отблизо предприетите мерки на дружествата за ограничаване на неблагоприятните последствия от повреди по електроразпределителната мрежа при лоши метеорологични условия.
Представителите на Министерството посетиха трафопостове, подстанции и възлови станции, участъци от въздушни електропроводни линии. Експертите се запознаха на място с извършените дейности по профилактика на електроенергийните съоръжения. Проверени бяха процедурите за аварийно планиране, състоянието на специализираната техника, оборудването в аварийните автомобили, окомплектовката на екипите за работа при зимни условия, наличието на документация по техническа експлоатация и безопасност.
Електроразпределителното дружество в Североизточна България се стреми да спазва своя ангажимент да гарантира надеждната работа на съоръженията. Всяка година в инвестиционната и ремонтната програма на дружеството се залагат и изпълняват обекти за рехабилитация, което повишава сигурността на снабдяването с електроенергия. Важен акцент от дейностите с цел превенция на аварийни ситуации непосредствено преди периода на неблагоприятни климатични условия и повишено натоварване е профилактиката, която стартира в края на всяко лято. Техническият фонд на ЕРП Север се обновява регулярно съобразно необходимостта от обезпечаване на дейностите по обслужването на мрежата. Компанията разполага със специализирано оборудване за своевременно откриване и отстраняване на възникнали повреди, включително инфрачервена камера за обследване на съоръженията.
ЕРП Север ще продължи да съдейства и остава на разположение на експертите от Министерство на енергетиката за допълнителни въпроси и уточнения и след края на проверката.


Ключови думи
ЕРП Север
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати