Неделя, 21 Май 2023
            
Горна Оряховица Други

Танцова въртележка завъртат в Горна Оряховица

  19.02.2023 08:16
Танцова въртележка завъртат в Горна Оряховица

Петият Национален конкурс „Танцова въртележка“ ще бъде проведен в Горна Оряховица в дните от 28 до 30 април. Събитието, което се наложи като част от календара за танцови школи и индивидуални изпълнители от цялата страна, отново е организирано и  домакинствано от Народно читалище „Напредък 1869“.  

По регламент участниците ще бъдат разпределени в 4 категории – соло, дует или трио, група (от 4 до 8 танцьори) и формация (над 9 танцьори). Стиловете са класически балет, съвременни и характерни танци, а възрастовите групи от 5 г. до 8 г., от 9 г. до 11 г., от 12 г. до 15г. и над 16 г. 70% от участниците в дадена възрастова група следва да отговарят на възрастовото ограничение. Всички участници трябва да носят документ, които доказва възрастта им в деня на конкурса.

Журито ще бъде съставено от независими специалисти в областта на балетното и сценично танцово изкуство. Съдия не журира стил, в който участват негови възпитаници. Решенията на журито са окончателни, а критериите за оценка са техника на изпълнение, хореография и композиция, сценично присъствие.

В конкурса могат да вземат участие възпитаници на читалища, детски градини, общински детски комплекси и школи, частни студия и танцови клубове. Всички участници получават грамота за участие. Предвидени са дипломи, купи и медали за първо, второ и трето място и специални награди. Наградният фонд от предметни и парични награди е в размер на 2500 лв./ сн. архив RegNews


Ключови думи
Танцова въртележка Напредък 1869
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати