Четвъртък, 11 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Енчо Енчев спечели шампионска титла за „Локомотив“ от Държавното по бокс за младежи

  08.02.2023 08:57
Енчо Енчев спечели шампионска титла за „Локомотив“ от Държавното по бокс за младежи

Боксьорът на „Локомотив“ Енчо Енчев отново е шампион на България. Енчо победи Явор Михайлов от ЦСКА във финала на кат. 92 кг от Държавното лично-отборно първенство по бокс и донесе първият златен медал за годината за горнооряховския спорт. Първата титла на Енчо беше през 2019 г., когато, само на 13 години, той спечели златото от ученическото първенство на България.

Близо 190 боксьори от цялата страна излизат на ринга в Петрич. От 7 до 11 февруари градът е домакин на първия кръг от Държавното лично отборно първенство и Купа България при младежите и девойките (до 15 и 18 години). 128 боксьори от 41 отбора ще се срещнат при младежите. Още 61 момичета пък ще си оспорват медалите при девойките.

Горнооряховският „Локомотив“ участва с петима състезатели – четирима при младежите и една девойка.

В първия ден Йована Христова победи победи Олга Станева от „Мизия“ (Плевен) на четвъртфинал в кат. до 48 кг. Виктор Костов са наложи над Сами Далли от Червен Бряг на осминафинал в кат. до 71 кг.

По-късно днес Йована излиза във полуфинална среща срещу Димана Стефанова от Русе. Виктор Костов ще боксира на четвъртфинала утре с Виктор Добрев от „Черно море“ (Варна).

На 8 февруари е първият мач на Цветелин Дрънкарев в кат. 63 кг. Последен на ринга излиза републиканският шампион и национален състезател Йоан Стефанов, който вече е в по-горната категория 51 кг. Неговият първи мач е на 9 февруари.


Ключови думи
бокс Локомотив Енчо Енчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати