Четвъртък, 30 Мар 2023
            
Горна Оряховица Други

Община Горна Оряховица търси строител за ремонта на залата по акробатика

  29.12.2022 11:05
Община Горна Оряховица търси строител за ремонта на залата по акробатика

Община Горна Оряховица пусна поръчка за избор на изпълнител на ремонта на залата по акробатика. Проектът за основна реконструкция на спортното съоръжение беше одобрен от Министерството на спорта дни преди Коледа и парите вече са преведени по сметката на Общината. Отпуснати са почти 2 милиона лева с ДДС и с тях ще се обнови напълно една от малкото спортни зали в България, строена специално за нуждите на спортната акробатика. Тя е завършена през 1983 г. и от тогава не е правен основен ремонт.

Проектът предвижда цялостен ремонт на сградата, внедряване на мерки за енергийна ефективност, осъвременяване на ВиК инсталациите и системите за отопление и вентилация и климатизация. Предвижда се обособяване на котелно помещение на първия етаж, обезпечаващо отоплението на сградата. Сградата ще е газифицирана и енергийно ефективна. Предвижда се изграждане на фотоволтаичната инсталация на покрива и подмяната на дограмата и цялостно саниране. Проектът включва цялостно обновяване на санитарните помещения и на съблекалните и душовете, както и изграждане на тоалетна за хора с увреждания. Ще бъде ремонтиран плоския покрив, с полагане на хидроизолация и топлоизолация, както и цялостно топлоизолиране на фасадните стени. Предвиден е монтаж на климатична инсталация от югозападната страна на сградата. Проектът предвижда и благоустрояване на терена около сградата.

В конструктивно отношение сградата е в добро състояние, но около колоната в северозападния ъгъл на сградата се наблюдават пукнатини, което предполага, че има поддаване на колоната. Това налага разкриване на колоната, като се демонтира мазилката отвън и облицовката отвътре, както и разкриване на основите, чрез внимателно разкопаване, за да се установи причината за деформацията. Тези видове работи да се извършат под надзора на квалифицирани специалисти и техническия ръководител на обекта. След разкриване на конструкцията, да се потърси проектант-конструктор, който да даде указания за извършване на укрепването. Ако е необходимо, да се изготви конструктивен проект.

Всичко това е включено в техническата спецификация на обявената поръчка по ЗОП за избор на изпълнител. Прогнозираната стойност на ремонта е 1 666 596 лева без ДДС. Срокът за подаване на оферти е до 19 януари, а отварянето им е обявено за 20 януари 2023 г.


Ключови думи
зала по акробатика Горна Оряховица ремонт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати