Събота, 18 Фев 2023
            
Горна Оряховица Темида

Млад мъж от Горна Оряховица влиза в съда за убийство с лопата на англичанка в Ново село

  19.11.2022 13:45
Млад мъж от Горна Оряховица влиза в съда за убийство с лопата на англичанка в Ново село

Великотърновският окръжен съд е насрочил за 22 ноември (вторник) първо разглеждане на делото срещу Денислав Р. от Горна Оряховица по обвинение в убийство на английска гражданка. Обвинителният акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново е за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6,  вр. с чл. 115 от НК и беше внесен още през лятото. Първото съдебно заседание бе насрочено за септември, но заради тежко заболяване на съдията-докладчик се наложи свикване на нов съдебен състав и насрочване на нова дата за начало на делото.

Обвинението срещу 28-годишния Денислав е, че е убил по особено жесток и мъчителен начин 63-годишната Тина, заселила се в Ново село, след като прекратила кариера в една от големите адвокатски кантори в Лондон. Двамата имали интимна връзка, която била прекратена от жената. Младият мъж обаче не приел отхвърлянето и след скандал я убил с лопата и се опитал да я зарови в двора на къщата й. Той беше арестуван още на следващия ден и от тогава е в ареста и не е искал промяна на мярката за задържане.

Според обвинителния акт на 17.02.2021 г. в с. Ново село, общ. Велико Търново, в жилището на пострадалата, Денислав умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Тина Е., (с британско поданство, постоянно пребиваваща в Република България), чрез нанасяне на прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и посечни рани по главата с права лопата, като смъртта е причинена от тежка открита черепно-мозъчна травма.

Обвиняемият и пострадалата имали връзка, която в края на 2020 г. прекратили по настояване на жената, тъй като тя се страхувала от Д. Р. След раздялата им, въпреки нежеланието на Т. Е. да продължи отношенията си с обвиняемия, той продължил да търси контакт с нея по телефона.

На 16.02.2021 г. обвиняемият отишъл с такси до селото. Пренощувал в изоставена къща, в съседство с къщата на пострадалата, а на сутрин отишъл в дома й. Между двамата възникнала конфликтна ситуация, при която обвиняемият станал агресивен и взел решение да я убие. Въпреки съпротивата на пострадалата, Д.Р. й нанесъл множество удари с нож и с лопата по главата и тялото й. След като я убил, той скрил тялото в стопанска постройка, влязъл в къщата и пренощувал там. На сутринта започнал да копае изкоп в двора, за да зарови трупа и да заличи следите от престъплението. През това време приятелите на пострадалата отишли до дома й, за да я търсят и видели обвиняемия.

Престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6, предл. 2 и предл. 3, вр. с чл. 115 от НК, което бъде доказано в Съда, може да бъде наказано с от 15 до 20 години затвор, доживотен или доживотен без замяна.


Ключови думи
убийство Ново село
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати