Петък, 17 Фев 2023
            
Велико Търново Други

Продължава работата на служителите на РУ и ОДМВР – В. Търново по превенция на безопасността на движение сред подрастващите

  18.11.2022 14:25
Продължава работата на служителите на РУ и ОДМВР – В. Търново по превенция на безопасността на движение сред подрастващите

 

Инициативата е част от мероприятията, предвидени по повод течащата в момента традиционна акция на полицията „Зима“.

От началото на кампанията униформени служители са посетени десетки детски градини и училища с единствената цел - да разясняват и припомнят основните правила за безопасно придвижване, най-вече през есенно-зимния сезон, когато тъмната част от денонощието е по-голяма.

Акцията вече е в края на втория етап – „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“. В този етап попада и Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември, отреден с резолюция от 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации. Традиция е вече денят да бъде отбелязван и в храмовете в страната.

На 21 ноември стартира последният трети етап на кампанията –„Безопасно шофиране през зимата“. Той е насочен към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.

От началото на годината до 14 ноември на територията на АДМВР – В. Търново са регистрирани общо 987 пътни инцидента, от тях 224 тежки, с 23-ма загинали и 321 ранени граждани.

През същия период на миналата година са били регистрирани общо 994 катастрофи, от тях 194 тежки, с 30 загинали граждани и 239 ранени.

И след приключване на акция „Зима“ беседите с децата на тема пътна безопасност ще продължат, а служителите, работещи по контрол на пътното движение ще бъдат безкомпромисни, по отношение на нарушителите.   

 


Ключови думи
пътна безопасност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати