Събота, 28 Май 2022
            
Други

Беседи по пътна безопасност провеждат в детски градини и училища в областта

  22.10.2021 09:43
Беседи по пътна безопасност провеждат в детски градини и училища в областта

Служители на сектор „Пътна полиция“, Детска педагогическа стая и РУ при ОДМВР – В. Търново проведоха множество беседи за пътната безопасност с деца от детски градини и училища на територията на областта. Целта е в ранна възраст децата да усвоят правилата за безопасно движение, обозначените места за пресичане на пътното платно, безопасните места за игра и управление на велосипеди и тротинетки, както и предпазващата екипировка за тях, за да се сведат до минимум инцидентите на пътя с малолетни и непълнолетни.

На по-малките бяха показани екипировката и отличителните  знаци на полицейските служители и патрулните автомобили, както и помощните средства, използвани в ежедневната дейност на служителите, занимаващи се с контрол на пътното движение.

С по-големите бяха дискутирани правилата, които трябва се спазват в обществото, и санкциите, в случай, че същите се пренебрегват.

Акцентирано беше и върху проблемите с шофирането без необходимото свидетелство за управление на превозно средство, употребата на алкохол и наркотични вещества.   

Полицейските служители бяха приятно изненадани от познанията на децата, радушното посрещане и интереса към засегнатите теми и им препоръчаха ежедневно да прилагат наученото.

Превантивната работа с подрастващите по различни актуални теми, касаещи дейността на полицията, ще продължат и занапред. 


Ключови думи
пътна безопасност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати