Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Представители на държавната власт, общини, училища и детски градини станаха посланици на пътната безопасност

  13.10.2021 15:12
Представители на държавната власт, общини, училища и детски градини станаха посланици на пътната безопасност

Областна администрация – Велико Търново и институциите на територията на областта, както и представителите на държавната администрация, се включиха в кампанията за намаляване на травматизма по пътищата. Кампанията бе в рамките на дните на безопасността на ROADPOL.

Ръководителите на институции, заедно със служителите и водачите на служебни автомобили, станаха посланици на инициативата, като подписаха обещание за спазване на правилата за движение по пътищата. Пръв го направи областният управител Георги Гугучков, а бе последван от заместник областните управители Станислав Николов и Габриела Шилкова.

Инициативата бе реализирана с активното участие на ОДМВР – Велико Търново. Сред участниците, включили се в кампанията, са и всички териториални структури, общините, училища и детски градини, представители на съдебната власт, синдикатите и др.

В рамките на кампанията в детските градини и в училищата в област Велико Търново се проведоха викторини, тематични състезания и конкурси за рисунки на тема „Пътна безопасност“.

Целта на кампанията бе да се намалят пътнотранспортните произшествия, както на територията но областта, така и в цялата страна. От статистиката на ОД на МВР изнесена на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата става ясно, че за периода 01.01.2021 г. – 31.08.2021 г. на територията на ОД на МВР – Велико Търново са регистрирани общо 710 ПТП, от които 137 тежки с 20 загинали и 160 ранени участници в движението по пътищата. За същия период на 2020 г. са настъпили 644 ПТП, от които 135 тежки със 7 загинали и 174 ранени.


Ключови думи
пътна безопасност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати