Събота, 22 Яну 2022
            
Велико Търново Други

Беседи по пътна безопасност правят служители на МВР в училища и детски градини в област В. Търново

  23.10.2021 13:10
Беседи по пътна безопасност правят служители на МВР в училища и детски градини в област В. Търново

Служители на сектор „Пътна полиция“, „Детска педагогическа стая“ и РУ при ОДМВР – В. Търново проведоха множество беседи за пътната безопасност с деца от детски градини и училища на територията на областта. Целта е в ранна възраст децата да усвоят правилата за безопасно движение, обозначените места за пресичане на пътното платно, безопасните места за игра и управление на велосипеди и тротинетки, както и предпазващата екипировка за тях, за да се сведат до минимум инцидентите на пътя с малолетни и непълнолетни.

На по-малките бяха показани екипировката и отличителните  знаци на полицейските служители и патрулните автомобили, както и помощните средства, използвани в ежедневната дейност на служителите, занимаващи се с контрол на пътното движение.

С по-големите бяха дискутирани правилата, които трябва се спазват в обществото и санкциите, в случай, че същите се пренебрегват.

Акцентирано беше и върху проблемите с шофирането без необходимото свидетелство за управление на превозно средство, употребата на алкохол и наркотични вещества.   

Полицейските служители бяха приятно изненадани от познанията на децата, радушното посрещане и интересът към засегнатите теми и им препоръчаха ежедневно да прилагат наученото и на практика.

Превантивната работа с подрастващите по различни актуални теми, касаещи дейността на полицията ще продължат и занапред. 

 


Ключови думи
пътна безопасност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати