Събота, 11 Фев 2023
            
Други Стражица

В Сушица обявиха конкурс за ръчно изработени сувенири

  12.11.2022 08:55
В Сушица обявиха конкурс за ръчно изработени сувенири

Народно читалище „Станчо Станчев 1896“ в Сушица организира конкурс за ръчно изработени сувенири на тема „Моята Коледа с баба и дядо". В него може да участва всеки желещ, без значение възрастта му. Целта на конкурса е да се покаже приемствеността между поколенията и предаването на традициите.

Организаторите очакват сувенир с размер 15/20 см, който връща спомените от баба и дядо, това, което те са разказвали за Бъдни вечер и Рождество Христово. Сувенирът може да е изработен от материали по избор (глина, дърво, плат, конци и др.) Творбите изпращайте на адрес: НЧ "Станчо Станчев 1896" с. Сушица, ПК 5177, ул. "Георги Димитров " №2 , общ. Стражица, обл. В. Търново, с три имена на автора или организацията, която участникът представя, адрес, телефон за връзка, както и кратко описание на изработения от сувенир.

Срокът е до 31.12.2022 г. Изпратените сувенири не се връщат. Всички творби ще бъдат публикувани на страницата на Читалището.

Жури ще оценява сувенирите, а трите най-добри творения ще получат наград. За всички участници ще има грамоти. Наградените ще бъдат обявени на 09.01.2023 г. на страницата на Читалището. Наградите и грамотите ще бъдат изпратени по поща или куриер.


Ключови думи
Сушица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати