Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Стражица

Близо 50 кукли си оспорваха наградите в конкурса ``Куклата на баба`` в Сушица

  28.12.2021 10:38
Близо 50 кукли си оспорваха наградите в конкурса ``Куклата на баба`` в Сушица

Приключи II конкурс на тема "Куклата на баба" , организиран от НЧ" Станчо Станчев 1896" в с. Сушица с подкрепата на Община Стражица. В него взеха участие 11 индивидуални участника и 12 читалища, които представиха общо 46 кукли от различни краища на страната.

Куклите са много красиви и индивидуални всяка сама за себе си. Журито беше много затруднено, но накрая взе единодушно решение, казват организаторите, и информират кои са победителите:

Специалната награда на Община Стражица е за ДГ 2 "Усмивка" в с. Плъстина. общ. Омуртаг, а специалната награда на кмета на с. Сушица Надка Никова отива при НЧ "Денчо Славов 1900" - с. Ганчовец, обл. Габрово.

I място е за Теменужка Вачева от с. Староселци, II място – за Венета Пенева от с. Сушица, III място - за НЧ "Изгрев 1927" в с. Кулина вода, общ. Белене.

НЧ "Възпитател 1896" в с. Камен и Красимира Николова от с. Сушица получават награда за най-автентична кукла, призът за най-гиздава кукла е за НЧ "Надежда 1928" в с. Балканци и Даринка Бонкова и за Диянка Димитрова от Стражица.

Според журито, най-оригинална е била идеята на НЧ "Пробуда 1921" в с. Михайлово, най-закачлива – на КПИ при НЧ " Правда 2010" в с. Горски Сеновец, а Диана Енчева от Долна Оряховица е представила най-интересна изработка.  

Владимир Великов и Кристиан Атанасов при НЧ "Развитие 1903" в с. Блъсково, общ. Провадия са отличени за най-малки участници, Дона Янкова при НЧ "Н. Вапцаров 1940" в с. Попина, общ. Ситово - за плетена кукла.

Грамоти за участие получават:

-Йорданка Янкова с. Горна Студена, общ. Свищов

- Величка Ламбева с. Сушица, общ. Стражица

-ПК "Детелина" с. Балканци - Иванка Петкова

-НЧ "Развитие 1926" с. Стража - Дарина Христова

- НЧ "Светлина 1941" гр. Тутракан - Галина Салъф

- НЧ "Пробуда 1934" с. Ковачите, общ. Сливен

- НЧ "Пробуда 1928" с. Кралево , общ. Търговище

- НЧ "Надежда 1903" с. Имренчево , общ. Велики Преслав

- НЧ "Станчо Станчев 1896" с. Сушица , общ. Стражица

Честито на наградените, благодарим на всички за участието. Част от куклите ще бъдат подарени на ДГ" Сава Цонев " филиал с. Сушица. Всички награди и грамоти ще бъдат изпратени по пощата, уточняват организаторите, и честитят празниците на всички.


Ключови думи
Сушица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати