Понеделник, 30 Яну 2023
            
Горна Оряховица Култура

Актьори от трупата на Драганово спечелиха награди от „Театър без граници” в Самоков

  31.10.2022 14:20
Актьори от трупата на Драганово спечелиха награди от „Театър без граници” в Самоков

Трима актьори от театралната трупа на НЧ „Съединение 1888” в Драганово са сред наградените от Националния фестивал на любителските театри „Театър без граници 2022” в Самоков. Театралното състезание се организира от Читалище-паметник „Отец Паисий 1859”, което стана сцена на театрали от цялата страна в продължение на цяла седмица – от 24 до 29 октомври. В деветото издание на националния фестивал участваха 16 спектакъла, сред които и „Супер секс таблетка” по Габор Гьоргей на театъра в Драганово. Богдана Костуркова - драматург в Сатиричния театър, Николай Гундеров - актьор и режисьор в Народния театър и Юлиан Балахуров – актьор оценяваха постановките. Голямата награда замина за Ботевград, спечелена от „Женско царство” на театралната трупа на НЧ „Христо Ботев”.

Драгановските театрали спечелиха отличия за актьорските си превъплъщения. Николай Христанов бе отличен за най-добра младежка роля. Милко Маринов и Слави Пенев пък впечатлиха журито със сценичното си партньорство и бяха отличени с награда за творчески дует.

С участието в Самоков приключва фестивалният сезон за драгановската трупа. Театралите вече се готвят за новата си премиера и репетират „Чер хайвер и леща” на италианските драматурзи Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи. Постановката отново е на режисьора Кирил Ангелов и на Лили Ангелова.

В „Театър без граници” в Самоков участва и театралната трупа „Парашкев Парашкевов” към читалището в Козарево с Underground по Христо Бойчев. Постановката получи номинация за спектакъл и бе отличен с наградата за сценография, дело на Йордан Сираков.


Ключови думи
театър Драганово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати