Сряда, 02 Nov 2022
            
Горна Оряховица Общество

Драганово отпразнува Илинден и празника на селото

  03.08.2022 09:05
Драганово отпразнува Илинден и празника на селото

С пъстър панаир и голям концерт Драганово отпразнува своя празник. Още от съграждането на църквата „Св. пророк Илия” драгановчани празнуват в деня на светеца. По времето, когато се разминали светския и църковния календар, това ставало на 2 август. Дори и след като Църквата също мина по новия стил, в Драганово си държат на своя ден. Имало години, в които опитали да правят сбора в почивен ден, но традицията надделяла и празникът си останал на 2 август, независимо в какъв ден от седмицата е.

За празника тази година селото е пълно. Завърнали са се много от гурбетчиите. Пъстър панаир завладя центъра на селото с много забавления за децата и десетки щандове на търговци. Празничният концерт откриха две талантливи момичета от селото – сестрите Йоана и Моника Алексиеви. След това на импровизираната сцена пред НЧ „Съдениение 1893” излязоха талантите от Школата на Аделина Колева, които завършиха програмата си със специален поздрав с песента на Графа, Любо и Орлин „Заедно”. Когато сме заедно, нещата са по-лесни пожелаха изпълнителите на драгановчани. За финал ФА „Сидер войвода” завладя публиката с ритмите на народната музика и празникът завърши с голямо хоро.

Кметът на селото Светослав Иванов отправи приветствие към драгановчани, а от името на Общината ги поздрави зам. кметът Николай Георгиев. Малко по-късно към празника се присъедини и кметът инж. Добромир Добрев.


Ключови думи
Драганово празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати