Петък, 20 Яну 2023
            
Горна Оряховица Общество

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова предизвика истинска еуфория в СУ „Вичо Грънчаров”

  21.10.2022 11:54
Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова предизвика истинска еуфория в СУ „Вичо Грънчаров”

Мадлен Радуканова, която беше част от ансамбъла по художествена гимнастика, спечелил олимпийско злато за България в Токио опреди две години, беше гост на СУ „Вичо Грънчаров”. Посещението на „диамантеното момиче” предизвика истинска еуфория в училището, а най-малките ученици едва не задушиха гостенката си в стремежа да я докоснат, да се снимат с нея и да вземат автограф.

Гостуването в СУ „Вичо Гръначаров” е част от инициативата „Година на благодарността”, която Мадлен е започнала в началото на тази година. Идеята е да се срещне с колкото се може повече деца и младежи в различни градове, за да им покаже добрия пример и да ги мотивира да следват мечтите си, да работят и да вярват в успеха. В Горна Оряховица Мадлен Радуканова гостува със съдействието на Асоциация „Докосни дъгата” и д-р Десислава Ангелова.

В училището я посрещнаха с гайда и „Излел е Делю Хайдутин”. След кратка спортна демонстрация, Мадлен разговаря с учениците в актовата зала. За начало на разговора домакините напомниха с видео най-вълнуващия момент за спортиста – връчването на златните медали в Токио. Таланти на училището отправиха своя музикален и танцов поздрав, а след това дойде ред и на въпросите. Децата питаха за всичко – от това кога е почнала да се занимава със спорт, до хранителния режим и искала ли е да се откаже. Мадлен разказа защо наричат техния ансамбъл „диамантените момичета”. Всъщност е хрумване на журналист, който искал да отличи първия златен ансамбъл от поредицата златни момичета, с които България се гордее. Затова олимпийските шампионки станали „диамантените момичета” на България.

След като задоволи любопитството на своите гости, Мадлен Радуканова написа специално посвещение на училището-домакин и се снима, заедно със златния олимпийски медал, с всичките си фенове в залата.


Ключови думи
Мадлен Радуканова СУ "Вичо Грънчаров"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати