Неделя, 15 Яну 2023
            
Велико Търново Общество

Първият в страната Ротари клуб за деца Rota Кids беше учреден във Велико Търново

  16.10.2022 13:10
Първият в страната Ротари клуб за деца Rota Кids беше учреден във Велико Търново

Във Велико Търново е създаден първият в България Ротари клуб за деца. Церемонията по чартирането на новата структура се проведе в присъствието на много гости, родители, и приятели на децата.

Тържеството уважиха гуверньорът на Дистрикт България Виолина Костова, асистент дистрикт гуверньорът Тома Томев, паст дистрикт гуверньорът Митко Минев, Валентин Михайлов - президент на Ротари клуб - Велико Търново, бордът и членове на РКВТ и Сателитен Ротари клуб - Павликени, представители на Ротаракт и Интеракт клубовете от старата столица и Севлиево. Сред гостите беше и приятел на РКВТ от Англия.

Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева - Иванова поздрави най-малките в голямото семейство на Ротари, предаде поздравителен адрес от кмета инж. Даниел Панов и зарадва малчуганите с подаръци от Общината.

16 деца на възраст от 5 до 13 години са първите членове на новоучредения клуб. Структурата има свое ръководство - президент на Rota Кids - Велико Търново е Стефания Старирадева, церемониал майстор е Божидар Маринов, който се справи чудесно с ролята на водещ на церемонията. В началото на тържеството той цитира известната мисъл "Предпочитам да съм с приятел в тъмното, отколкото сам в светлината", която олицетворява приятелството като основополагащо в Ротари.

Благодаря на Ротари клуб - Велико Търново, че станаха инициатори за първия детски клуб в нашата организация. Сигурна съм, че това е още една стъпка към налагане на изконните ротариански ценности, каза в приветствието си Виолина Костова. Тя пожела на децата да са много щастливи.

Митко Минев и Валентин Михайлов споделиха, че създаването на детския клуб е дългогодишна мечта на великотърновските ротарианци.

Запознавайки се с основите на Ротари движението, вие, скъпи деца, ще се научите да се уважавате един друг, да уважавате родителите си, да се стремите да научите много за нашия град, за родината ни, за да станете истински лидери, каза развълнуван паст дистрикт гуверньорът Митко Минев. Той подчерта, че именно в клуба децата ще се научат какво значи да се правят безкористно добри неща за хората.

Дано с нашия пример увлечем още клубове в страната за създаването на детски структури, защото имаме нужда като общество от такива обединения, възпитаващи малките и изграждащи ги като силни и успели личности, подчерта Даниел Маринов от РКВТ, който е основен двигател на инициативата.

Учете, забавлявайте се, за да бъдете бъдещите лидери и благодетели на нашия град - историческата и духовна столица на България, обърна се към малките ротарианчета Снежана Данева - Иванова.

Rota Кids - Велико Търново ще провежда своите сбирки един път месечно, под вещото ръководство на младата и сърцата възпитателка Виолета Димитрова.

Тържеството по чартирането продължи с още приветствия, а членовете на детския клуб показаха своите таланти като пяха, свириха и рецитираха за гостите.

На търг бяха предложени и картини, нарисувани от тях, а средствата в размер на 1000 лева ще бъдат предоставени за нуждите на Детското отделение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".


Ключови думи
Ротари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати