Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Ротари клуб – Велико Търново започва мащабна кампания „Помощ за Украйна“ в подкрепа на пострадалите от войната

  08.03.2022 11:01
Ротари клуб – Велико Търново започва мащабна кампания „Помощ за Украйна“ в подкрепа на пострадалите от войната

Ротари клуб - Велико Търново, заедно с младежките структури на хуманитарната организация в града Ротаракт и Интеракт, започват мащабна кампания „Помощ за Украйна“ в подкрепа на пострадалите от войната. 

Ротарианците се присъединяват към националната кампания, обявена от Изпълнителния комитет на Дистрикт 2482 България „Купи и Дари“, в помощ на пристигащите в страната ни украинци и бесарабски българи. 

Кампанията ще се проведе в няколко големи търговски обекта в града - в магазините „Класико“ в кв. „Картала“ и МОЛ – В. Търново, „Стиви“ в кв. „Колю Фичето“ и веригата супермаркети „Хаджирадеви“.

Хората, които искат да помогнат, могат да купят и да дарят продукти, като ги оставят в специално обозначените за това колички на изхода на магазините. 

Могат да бъдат дарявани пакетирани храни, консерви, хигиенни материали, памперси, консумативи, спално бельо, детски играчки, стоки за ежедневна употреба. Списък на възможните за даряване продукти ще бъдат оповестени във всички обекти.

Кампанията на Ротари клуб дава възможност на всички желаещи да предоставят своите дарения и в специално наето за това складово помещение. То се намира на ул. „Магистрална“ 9 – бившия „Булгарплод“ - склад на  „Грестокомерс“, и ще бъде обозначено със специалните символи на Ротари. В склада, който е с площ около 300 кв. м, с рампа и е оборудван със СОТ,  ще има дежурни, които ще приемат даренията.  

Ротарианците от старата столица ще се включат в подкрепата за украинските граждани, които търсят убежище у нас, като предоставят безвъзмездно транспорт от границата и настаняването им в жилища на територията на Велико Търново. От клуба са готови да окажат безвъзмездна правна помощ за условията за настаняване, както и  безплатни медицински услуги за нуждаещите се. Всички свои действия те провеждат след непрекъснати контакти и двупосочна информация, която обменят ежедневно с Координационния център, създаден в Община Велико Търново.

От Ротари клуб посочват, че ако конфликтът бъде потушен и отпадне нуждата от подпомагане на бежанци от засегнатия район, всички събрани дарения ще бъдат пренасочени към социалните институции в града и региона.

Повече информация и отговори на конкретни въпроси могат да бъдат оправени към президентите на Ротари клуб  Венелин Иванов на телефон 0899990926 и към Мариела Николова - президент на Ротаракт клуб на телефон 0895007464.


Ключови думи
Ротари Украйна
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати