Четвъртък, 05 Яну 2023
            
Велико Търново Общество

Възможностите, които дава ВТУ, бяха представени в Кипър

  06.10.2022 11:56
Възможностите, които дава ВТУ, бяха представени в Кипър

Делегация от Великотърновския университет, водена от заместник-ректора по международната дейност проф. д-р Димитър Димитров, беше на официално посещение в Република Кипър.

В културния клуб „Българче“ в Ларнака и в Българския културен център „Възраждане“ в Лимасол членовете на българската делегация проведоха разяснителни срещи със зрелостници с българско гражданство, живеещи в чужбина, които желаят да кандидатстват във Великотърновския университет. Сред обсъжданите въпроси бяха тези за необходимите документи за кандидатстване, за подготовката и явяването на кандидатстудентски изпити и др.

Представителите на Великотърновския университет – проф. д-р Андрей Андреев, проф. д-р Николай Кънев и гл. ас. д-р Поля Йорданова – подробно представиха възможностите, които дава на младите хора програма „Еразъм“ – за допълнително обучение, обмяна на опит и знания в България и в другите държави членове на Европейския съюз.

В срещите дейно се включиха преподаватели и ученици от българското училище „Св. Климент Охридски“ – Лимасол, българското училище в Пафос, БНУ „Васил Левски“ – Дали.

Визитата беше по покана на инж. Димитър Лечев, председател на Съюза на българите в Лимасол „Възраждане“, и със съдействието на БКЦ „Възраждане“ – Лимасол.

Подобни срещи са изключително полезни и в контекста на факта, че България остава една от предпочитаните дестинации за продължаване на образованието след завършване на училище не само сред българските граждани на острова, но и сред кипърските зрелостници.


Ключови думи
ВТУ Кипър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати