Събота, 17 Дек 2022
            
Велико Търново Други

ВТУ активно се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“

  17.09.2022 13:13
ВТУ активно се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“

Великотърновският университет активно се включи в националната кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. Заместник-ректорът по международната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Димитров, студенти, преподаватели и доброволци почистиха района около Ректората, Студентския стол и Студентския спортен комплекс. В рамките на кампанията бяха засадени и дръвчета около паметника на Св. Евтимий, Патриарх Търновски.

„За мен и за академичната общност на Университета е важно, че за пореден път се включихме в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. Вярвам, че почистването е акт, който не трябва да се прави само в един ден на годината. Уча студентите си, че трябва да опазваме природата и да се грижим за нея, да изхвърляме боклука разделно, да залесяваме и да създаваме нови гори. Земята е нашия дом и трябва да го съхраним за следващите поколения, за да се радваме на красотата ѝ. Благодаря ви, че сте тук и заедно се грижим за нашата природа, за нашия Университет и за нашия град“, каза проф. Димитър Димитров пред студентите.

За всички доброволци бяха осигурени чували и ръкавици, както и бе организирано извозването на отпадъците, които бяха събрани днес.

Благодарим на Флори-Н2 за дръвчетата, които ни предоставиха, казват от ВТУ.


Ключови думи
ВТУ Да изчистим България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати