Сряда, 28 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

ГЕРБ представи мерките за излизане от кризите пред бизнеса във Велико Търново

  28.09.2022 15:19
ГЕРБ представи мерките за излизане от кризите пред бизнеса във Велико Търново

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново проф. Костадин Ангелов и колегите му Любен Дилов-син и Деница Николова, заедно с кмета на старопрестолния град Даниел Панов представиха пред бизнеса и туристическия бранш мерките за излизане от кризите. За насложените проблеми, особено през последната година, както и за решенията на ГЕРБ те разговаряха с представители на Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Национален борд по туризъм, местни хотелиери, ресторантьори, предприемачи и хора, обвързани с туризма във Велико Търново и свързаните с него услуги.

Комбинацията от COVID кризата, руската инвазия в Украйна, близо две години управленски хаос и липса на целенасочена политика в туризма доведе този толкова важен сектор от българската икономика до ръба на оцеляването.

Програмата на ГЕРБ-СДС за възстановяване и развитие на туризма включва редица мерки, които са конкретно и детайлно разчетени и най-важното – не са предизборни, а могат да бъдат веднага гласувани при действащо Народно събрание. Сред тях са:

•  Запазване на 9% ДДС за отрасъла и намаляване на ставките на ДДС за храни и напитки

•  Улеснена достъпност до всички финансови инструменти и програми на Европейския съюз за подкрепа на сектора, съпроводена от постоянни разяснителни кампании

•  Улеснена процедура за почасова заетост на лица между 16 и 18 години в сектора с цел привличане на нови кадри в бранша, както и създаване на трудово - социални умения в подрастващите

•  Насърчаване, финансиране и прилагане, съвместно с Министерство на образованието и науката на допълнителна квалификация за мениджъри и новопостъпили кадри.

В програмата си ГЕРБ има разписани решения и мерки и по други въпроси, много важни за бизнеса - овладяване на инфлацията, адекватни компенсации за цените на тока и на природния газ.

„Диалогът ни с предприемачите ще продължи и след изборите. Общата ни цел е икономиката на България и на региона да се възстановят и отново да тръгнат по пътя на развитие, да върнем инвеститорите, а доходите на хората да бъдат все по-високи“, коментира проф. д-р Костадин Ангелов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 


Ключови думи
ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати