Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Политика

Добрин Дериджиян остана единствен кандидат за ГЕРБ в Горна Оряховица

  13.05.2022 20:06
Добрин Дериджиян остана единствен кандидат за ГЕРБ в Горна Оряховица

Изпълняващият длъжността председател на общинската структура на ГЕРБ в Горна Оряховица Добрин Дериджиян остана единствен кандидат за поста след номинациите за редовно ръководство в следващия мандат. Други номинации имаше - все пак препоръките изискват да има поне трима кандидати, но никой друг не пожела да влезе в подобно състезание. Отвод си направиха всички останали номинирани – общинските съветници на ГЕРБ Савадор Ганчев, Георги Бижев, зам. кметът Николай Георгиев, и кметът Добромир Добрев.

Така кандидатурата на Добрин Дериджиян остана единствената, която ще бъде пратена на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Националното ръководство ще утвърди новия ръководител на общинската организация. Добрин Дериджиян, който е втори мандат общински съветник, оглавява организацията вече няколко месеца, но като временно изпълняващ длъжността. Предстои му да влезе в пълен четиригодишен мандат.

Редовното отчетно-изборно събрание номинира и останалите членове на ръководството. За организационен секретар бяха направени две предложения – на Савадор Ганчев и Даниел Костадинов. И двамата вече са заемали този партиен пост.

Номинирани за членове на ръководството са зам. кметът Деница Коева, кметът на Първомайци Ясен Янков, председателят на ОбС Даниел Костадинов, общинският съветник Георги Бижев и колегата му Савадор Ганчев. Добрин Дериджиян също е в тази група. По-непознати за масовата публика са Виолета Новакова, която е дългогодишен сътрудник в офиса на ГЕРБ и Мирослава Георгиева, която е секретар на председателя на ОбС и е предложение на младежката формация.

Всички номинации се изпращат до националното ръководство, което трябва да ги утвърди. Изненади обаче не се очакват и това би трябвало да е екипът, който ще ръководи ГЕРБ в общината в следващите 4 години.

Общинското събрание освен изборно беше и отчетно и включваше анализ за работата от 2018 година насам. Не липсваше и надъхваща част, в която народният представител Димитър Николов и кметът Добромир Добрев прогнозираха избори още тази година и призоваха към сплотяване на редиците.

Фабриката за фалшиви новини произвежда имитации на политически проекти с кратък срок на годност. На последния такъв проект срокът му изтича и трябва да се готвим за избори още тази година, смята Николов. Вие направихте мъдър избор с Добрин Дериджиян, защото това е човек, стоящ близо до хората. Това трябва да направи цялата организация – да се обърне към обикновения човек, да се отвори към младите, към тези, които искат да запазят постигнатото досега. Надявам се да се съживи организацията на Младежи ГЕРБ и да се привлекат нови хора – лидери в професиите си. Пожелавам си на следващото събрание залата да е пълна и да има нова енергия, каза още Николов.

Кметът Добромир Добрев, който всички гербаджии в общината припознават и като партиен лидер, също нахъси съпартийците си за скорошни избори, които ще подменят сегашния „пиарски” проект на управление.

Думите на лидерите бяха посрещнати с одобрение от всички 52 делегати на общинското събрание на управляващата в Горна Оряховица партия.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
ГЕРБ Добрин Дериджиян
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати