Неделя, 18 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

Утвърден специалист по коремна хирургия ще преглежда и оперира от 19 септември в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

  18.09.2022 09:39
Утвърден специалист по коремна хирургия ще преглежда и оперира от 19 септември в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Утвърден специалист по коремна хирургия у нас започва да преглежда и оперира пациенти в МБАЛ – Горна Оряховица.

Първата визита на доц. д-р Добромир Сотиров, д.м. е на 19 септември в болницата, като той ще преглежда и консултира пациенти от региона, и ще участва в спешни и планови лапароскопски операции до 1 октомври т.г.

Прегледите на пациенти доц. Сотиров ще извършва всеки ден за периода, от 12 до 16 часа в МБАЛ, като цената на прегледа е 50 лева.

Доц. Сотиров е с 25-годишен трудов стаж в областта на коремната хирургия. Завършва медицина в Медицински университет - София през 1998 г. Специализирал в университетски болници в София като УМБАЛСМ-Пирогов и УМБАЛ „Царица Йоанна“.

След придобиване на специалност в България, специализира шест години в Париж в областта на чернодробната и панкреасната хирургия.

По време на ковид пандемията, в продължение на две години работи в лечебни заведения в Англия. Има защитени дипломи в чужбина в областта на лапароскопската, ендоскопската, чернодробна, панкреасна хирургия и онкохирургията.

Защитил е научната си работа през 2016 година на тема чернодробни резекции.

Основните му интереси са свързани с онкохирургията, панкреасната и чернодробна патология и пациенти с механичен иктер. При хирургичното лечение на различни заболявания има опит в прилагането на миниинвазивни методи на хирургично лечение, лапароскопски и ендоскопски.

Квалификации: Диплома по чернодробна хирургия след специализация в Париж; Панкреасна хирургия, Париж; Лапароскопска хирургия, Париж; Ендоскопска хирургия, Страсбург; Роботизирана хирургия, Страсбург; Член на Български лекарски съюз.

В момента практикува у нас и в чужбина, като поема ангажимент да преглежда и оперира и пациенти от Горна Оряховица, и региона.

Ръководството на МБАЛ "Свети Иван Рилски" продължава тенденцията за сътрудничество с доказани специалисти, с цел да се повиши качеството на медицинските услуги за живущите в региона.

Записванията на желаещи за прегледи при доц. Сотиров са на тел. 0878 746 480, регистратура.

 


Ключови думи
МБАЛ Св. Иван Рилски коремна хирургия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати