Петък, 25 Мар 2022
            
Горна Оряховица Други

Професионален фотограф украси Родилното в Горнооряховската болница със снимки на новородени

  23.12.2021 10:18
Професионален фотограф украси Родилното в Горнооряховската болница със снимки на новородени

Пореден благотворителен жест за създаването на красива и комфортна среда за родилките и бебетата получи МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Професионалният фотограф от Павликени Петя Табакова дари 10 прекрасни фотоса с новородени, вдъхновени от чудото на раждането на новия живот. От вчера те украсяват коридора в Родилното отделение в болницата.

Петя, която от осем години е посветена на сватбената фотография, е майка на едногодишен син – Максим. Тя споделя как се вдъхновила да подари на болницата в Горна Оряховица своите творби.

„Преди две години, докато бях бременна и чаках за преглед в коридора на столична болница, вдигнах глава и видях едно усмихнато бебче на стената. От тази снимка ми стана топло и мило, и реших, че ако имам възможност, ще усмихна колкото може повече родители!“

След като прочела наскоро в медии, че художнички изрисували залата за изписване на родилки и бебета в МБАЛ, предложила да дари свои фотографии на бебета за да украси Родилното отделение.

„Новият живот- това определено вдъхновява повече от всичко! Работата се превръща в особен смисъл, когато този нов живот се усмихне в обектива. И така увековечавам в кадри един специален етап от живота, както на родителите, така и на самото бебе, което се променя с всеки изминал ден. Не намирам точните думи да разкажа какво удовлетворение носи заснемането на новородени! Процесът е истинско предизвикателство, защото за него се изискват невероятно търпение към бебчето, прилагане на различни техники за успокояването и позиционирането му. Важен приоритет е то да се чувства комфортно, а това изисква концентрация и внимание от моя страна. И някой ден детето ще види как е изглеждало в първите си дни, а родителите с вълнение ще си спомнят“, споделя още Петя.

Нейният дарителски жест идва в навечерието на най- светлите Рождественски празници, в които раждането на Спасителя е изпълнено с най- дълбок смисъл, и седмица след като великотърновски художнички и майки от Горна Оряховица обновиха залата за изписване на бебета с триизмерен стенопис и нови мебели.

От ръководството на МБАЛ и АГО изказват сърдечната си благодарност към младите творци, решили да доставят повече радост и усмивки на майките и близките им в най- вълнуващите мигове от живота им!

 


Ключови думи
МБАЛ Св. Иван Рилски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати